Bli medlem i Fron historielag

Kr 200 til konto 2095 32 92735 Fron historielag 2640 Vinstra. Oppgje epostadresse.

Kva du har igjen for å vera medlem?

Du er med på viktig frivillig arbeid for kommande generasjonar
Du tar vare på tradisjonane
Du er med på å skape vitalitet i Fron
Det styrkar sjølvkjensla

STYRET I FRON HISTORIELAG 2018-2019

historielagstyre Frå venstre:  Frå venstre: Åge Hagestuen, kasserar, Gunnar Lien, Marit Taarud Kirknes, Eivind Holen, sekretær, Ellen Steberg. leiar, Egil Myhre, nestleiar, Nina Berge Rudi og Ole Chr. Risdal. Foto: Rasmus Stauri.

Leiar:

ellenstebergutsn

ELLEN STEBERG

Adresse: Dålåstigen 358, 2647 Sør-Fron.
Arbeidd i skulen, pensjonist.

epost: ellensteberg@gmail.com

Kjøpe bøker/buy books:

btaarud-kirknesMARIT TAARUD KIRKNES

Adresse: Øldalsvegen 2, 2640 Vinstra
født 1950. Arbeidd i ungdomsskulen, nå AFP`ar etter 40 års teneste. Deltid: gardkjerring. Aktiv i husflidslaget, har elles vore i med i styre både i fagforeingar og idrettslag. Arbeidd som frivillig både ved store idrettarrangement , Peer Gynt og Spelet på Stiklestad
Tlf 97515700
epost: taarud@online.no

Sekretær:

eivindhEYVIND HOLEN

Pensjonist, utdanna ingeniør i elektronikk. 30 års virke i telekommunikasjonsbransjen.   30 års virke som gardbruker i Sør-Fron

epost: eivihol@online.no

Webansvarleg:

risdalOLE CHRISTIAN RISDAL

fødd 1968 i Skåbu. Lærar ved Vinstra vidaregåande skule. Har skrive bok om møbelpioneren Ragnvald Krogenæs og vore medarbeidar i Norske Gardsbruk. Elles har han skrive ein del artiklar i Årbok for Gudbrandsdalen og Fronsbygdin. Har skrive bok om motstandsmannen, forretningsmannen og friluftsmennesket Tor Sæthersmoen på Vinstra.

epost: ocri@start.no

Nestleiar:

14694854_1197425800316253_453042702_n     EGIL MYHRE

født 1960 på Kvam. Fabrikkarbeidar og bur på  eit lite småbruk. Av interesser kan nemnast friluftsliv, historie og foto.

epost: egilm@bbnett.no

Kasserar:

hagestuenÅGE JEVNE HAGESTUEN

pensjonert lærar i ungdomsskulen. Har småbruk og driv med sau.

epost: aag-hage@online.no

Vararepresentantar for styret:

Redaktør årboka Fronsbygdin:

rasmusstauri2RASMUS STAURI

født 1949 på Hundorp. Lektor ved Vinstra videregåande skule. Har skrive fleire artiklar og arbeidd i mange år med folkemusikkinnsamling og anna kulturarbeid, som Peer Gynt-stemnet. Har fått Vetl-Per prisen og Sør-Fron kommunes kulturpris. Redaktør i Fronsbygdin sidan første utgåva i 2003.

stauri@online.no

Redaktør denne heimesida:

cegCARL HENRIK GRØNDAHL

født i Trondheim 1945 , bur i Oslo og på Veidarvon seterstue i Fron vestfjell. Befalsskolen for Feltartilleriet, cand. philol, journalist i Stavanger Aftenblad og Aftenposten, kulturredaktør og programsjef i NRK Radio, kanalsjef i P2. Har skrive fleire artiklar i Fronsbygdin, bøker og høyrespel. Ein av leiarane i organisasjonen Acem. Har utvikla og drive heimesida til historielaget sidan april 2013.

carl.grondahl at gmail.com    tlf: +47 482 46 498

STYRET FOR BYGDATUNET

bygdetun2

Vara:

VALNEMND:

Vara:

REVISORAR:

Eller skriv ein kommentar/spørsmål:

Or write a question/commentary:

4 responses to “

1. Anders Hage.

Historielagstyret er ikkje oppdatert.

2. Eli Waack Solum

Hei. Vi har hytte i Gålålia og benytter oss ofte av det vakre turterrenget på Gålå både sommer og vinter. Et av landemerkene her oppe er Prins Carls vei, åpnet av prins Carl i 1895 . I forbindelse med utbyggingen av hyttefeltet BKB4 er veien nå rasert. Jeg har henvendt meg til Sør-Fron kommune, men har ikke fått svar foreløpig. Tenkte dette måtte være av interesse for Fron historielag.

3. Heidi Kristine Lie

Hei!
    Eg er etterkommer av Syver Thorsen Sundstormyren
    født: 6 januar, 1871 i Nord-Fron. Han er min oldefar. Har forstått det slik at han forsvann fra sin kone Kari Thorsen. Han er sønn av Thor Hansen Iverstien og Kari Hansdatter. Vi er ein gjeng etterkommera som prøver å nøste opp i historien hans. Har vært mange store hull. Veit dere historien rundt han fra før han dro?
    Mvh Heidi Kristine Lie
    heidikristinelie@gmail.com
    6610 Øksendal

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )