Portrett kvinner

Eit liv levd

Rønnaug Sagboden, siste husmannskjerringa i Nord-Fron. (foto frå Per Ottesen)

Rønnaug Sagboden:

1072306_10152989346295436_576260835_o

Rasmus Stauri: Janna Lien gjekk bort i 1978 etter ein tragisk brann. Godt vaksne frøningar hugsar den gode og treffande replikken ho kunne koma med, og sjølv i dag så mange år i ettertid blir ho hermt og fortalt om. Dette fotoet er frå Hundorp gard juni 1961 og ho sit saman med Anna og Mossa Kvernæs, Dagny Stauri og Lise Agnethe 1 år.
Egil Stakston: Kanskje det eineste fotografiet som er å oppdrive av Janna.
Liv Irene Myrløkken: Husker godt ho Janna, vi var litt redd ho for ho prata så rart. Husker ho holdt i tennene sine da ho prata for at de ikke skulle falle ut. Janna var nok itte dum, hadde mye fornuftige i seg.
Bjørg Mimmi Almås: Koselig å sjå bilde…minne meg om ein replikk ho sa i eit barselbesøk: Han er stor og pen te at du itte har gått lenger me’n…..ho fekk det vel itte te å bli nok mnd ette bryllupet til fødsel.
Toril Gudbrandstuen: Trivleg å sjå att ho Janna.Ho gjekk for å vera «tullåt» men når en teinkje på my tå di ho sa inkun gongen, va ho heillan fyrry si tid.Synd at ho skull ende sine dåggå slik ho gjorde, det hadde ho itte fortent.
Ingun Marie Rudiløkken: Ho hadde vel en opplevelse som ungjente som gjorde ho slik som ho var. Hørte noe prat om det ein gong.

janna

Janna Lien nærbilde

kvinne motorsykkel

Frå Furuseth – på Sjoa. Bilde frå Terje Lien og Aud Gunnestad på FB-sida åt Kvam Historiske Forening