Gudbrandsdal Folkehøgskule Hundorp
Sunding og bru over Lågen

Nils Christian Steig: Familien Nustad på utflukt ved Hundorp stasjon. Husene vi ser, er vokterboligen med tilhørende stabbur. Dette ble revet midt på 80 tallet. Jeg vil vel tro at dette er en søndagsutflukt, eller en annen helligdag. Ingeborg Nustad i hatt, og stivpynta unger var nok ikke dagligdags. G.A og Ingeborg Nustad flyttet til Hundorp i 1900 og startet Hundorp Hotell og Hundorp Landhandleri. For den som ønsker mer info om dette kan det leses på http://www.steig.no

Rasmus Stauri: Frå Maihaugen 1958, da Sør-Fron hadde ansvaret for St.Hansfesten. Spelet om Dale-Gudbrand av Are Stauri vart framført med lokale aktørar. Frå venstre: Torleiv Helling (Tord Istermage), Are Stauri (Dale-Gudbrand), Hans Forr (Kong Olav), Johan Rudihagen (Kolbein Sterke),Olav Snortheim (Biskop Grimkjell). «Nei, her er vår gud som rår for alle ting- han ser på dykk med kvasse augo.- Kvar er nå din gud, Kong Olav?» Stykket gjorde stor lykke. Kanskje var det tid for eit nytt stykke, men denne gongen på Hundorp?

Ramus Stauri: Og slik gjekk det. Hans Forr, som spelte kong Olav, sa dette: «Nå kan de sjå kva han dugde til denne treguden som de har hengt gull og sølv på!» Dale-Gudbrand ser mørkt på det heile, men Johan Rudihagen med klubba er svært fornøgd. Hans Wassrud var Alf, son til Dale-Gudbrand og Åsta (Dagny Stauri). Ragnhild Wadahl spelte Istrid, dotter til Tord Istermage – storbonden på Steig. Kongsmenn og bønder var også med, men eg kjenner ikkje namna på alle desse. Kanskje andre gjer det?
- Hundorp rundt 1900. Vi ser hester med store høylass på veien opp til Hundorp. Legg også merke til den gamle Sundstua som står litt til høyre for den nye som står den dag i dag. (Fra familien Steigs hjemmeside)
- Hundorp stasjon med Olavshaugen 1928
- Olavshaugen på Hundorp

Sør-Fron kommunehus. Egil Stakston: Vinterbildet av Sør-fron bank-og kommunelokal må vere tatt mellom 2. og 3. byggetrinn, fra 1936 til 1958. Huset vart tegna og bygd av byggmester Hans J. Haverstad i 1902/03 der banken og kommune eide en halvpart hver. Bygningen vart restaurert/utbygd til slik vi ser den på bildet i 1936. 1. byggetrinn var kun tømmerdelen, til høgre (med fem vinduer øverst) i to etasjer. 2. byggetrinn (1936) vart bygd bl.a. for at banken skulle få bedre egnede lokaler og for at storsalen oppe skulle få scene. Også kommuneadministrasjonen trengte større areal. 3. byggetrinn, med bl.a. murbygning utover mot Flatmoen, vart ferdig i 1958 og såg vel nokså likens ut til utpå 80-tallet.

Hundorp rundt 1930
- Hundorp flyfoto 19??
Jeg tror ikke at bildet «Hundorp bru under bygging 1925 (bilde frå Per Ottesen)» er fra Hundorp. Brua på dette bildet har en annen konstruksjon enn brua på Hundorp.
LikarLikar
Bra sett. Lurte på det. Noen som veit hva for bru det er? Tar det bort. Du har mange gamle bilder. Noen du vil legge ut her på bloggen?
LikarLikar
Detta er et speilvendt bilde av den forrige Sundbrua i Vågåmo. Nybrua kom da Riksveg 15 vart lagt utenom sentrum for en del år siden.
LikarLikar
Jeg har nok noen bilder som kan være av interesse for historielaget. Hvor sender jeg dem?
LikarLikar
Sør-Fron kommunehus:
Vinterbildet av Sør-fron bank-og kommunelokal må vere tatt mellom 2. og 3. byggetrinn, fra 1936 til 1958. Huset vart tegna og bygd av byggmester Hans J. Haverstad i 1902/03 der banken og kommune eide en halvpart hver. Bygningen vart restaurert/utbygd til slik vi ser den på bildet i 1936. 1. byggetrinn var kun tømmerdelen, til høgre (med fem vinduer øverst) i to etasjer. 2. byggetrinn (1936) vart bygd bl.a. for at banken skulle få bedre egnede lokaler og for at storsalen oppe skulle få scene. Også kommuneadministrasjonen trengte større areal. 3. byggetrinn, med bl.a. murbygning utover mot Flatmoen, vart ferdig i 1958 og såg vel nokså likens ut til utpå 80-tallet.
LikarLikar