Frå Hundorp

Gudbrandsdal Folkehøgskule Hundorp

Sunding og bru over Lågen

Famnustadhundorp

Nils Christian Steig: Familien Nustad på utflukt ved Hundorp stasjon. Husene vi ser, er vokterboligen med tilhørende stabbur. Dette ble revet midt på 80 tallet. Jeg vil vel tro at dette er en søndagsutflukt, eller en annen helligdag. Ingeborg Nustad i hatt, og stivpynta unger var nok ikke dagligdags. G.A og Ingeborg Nustad flyttet til Hundorp i 1900 og startet Hundorp Hotell og Hundorp Landhandleri. For den som ønsker mer info om dette kan det leses på http://www.steig.no

Rasmus Stauri: Frå Maihaugen 1958, da Sør-Fron hadde ansvaret for St.Hansfesten. Spelet om Dale-Gudbrand av Are Stauri vart framført med lokale aktørar. Frå venstre: Torleiv Helling (Tord Istermage), Are Stauri (Dale-Gudbrand), Hans Forr (Kong Olav), Johan Rudihagen (Kolbein Sterke),Olav Snortheim (Biskop Grimkjell). «Nei, her er vår gud som rår for alle ting- han ser på dykk med kvasse augo.- Kvar er nå din gud, Kong Olav?» Stykket gjorde stor lykke. Kanskje var det tid for eit nytt stykke, men denne gongen på Hundorp?

dalegudbrand

Ramus Stauri: Og slik gjekk det. Hans Forr, som spelte kong Olav, sa dette: «Nå kan de sjå kva han dugde til denne treguden som de har hengt gull og sølv på!» Dale-Gudbrand ser mørkt på det heile, men Johan Rudihagen med klubba er svært fornøgd. Hans Wassrud var Alf, son til Dale-Gudbrand og Åsta (Dagny Stauri). Ragnhild Wadahl spelte Istrid, dotter til Tord Istermage – storbonden på Steig. Kongsmenn og bønder var også med, men eg kjenner ikkje namna på alle desse. Kanskje andre gjer det?

Gamle_Hundorp_Gard_1870_lite

Kongemn Haakon kommer til Hundorp stasjon
Kong Haakon kommer til Hundorp stasjon
tofteutsikt

Hundort sett frå Tofte i 1920-åra

Hundorp vinterbilde_stort
Hundorp rundt 1900. Vi ser hester med store høylass på veien opp til Hundorp. Legg også merke til den gamle Sundstua som står litt til høyre for den nye som står den dag i dag. (Fra familien Steigs hjemmeside)

Hundorp stasjon med Olavshaugen

Hundorp stasjon med Olavshaugen 1928
Fjellpilten fra Hundorp Landhandleri, Norges første og eneste rullerende butikk frå 1965.

Fjellpilten fra Hundorp Landhandleri, Norges første og eneste rullerende butikk frå 1965.

Understkrivarane til Olavstøtte

Underskrivarane til Olavstøtte på Hundorp

Vinderbilde av Olavshaugen med skiløpar og hund

Dale-Gudbrand - Sepia

Olavshaugen på Hundorp

Nils Christian Steig Dette bildet er tatt 4 Juli 1913. Akkurat 100 år siden! 1 år før 1 verdenskrig. Hva tenkte de om framtida? Hva tenkte de om vår tid? Selv hadde de vært vitne til en liten revolusjon - jernbanen kunne nå frakte folk helt til Kristiania på en dag! En dag!

Sør-Fron kommunehus.

Sør-Fron kommunehus. Egil Stakston: Vinterbildet av Sør-fron bank-og kommunelokal må vere tatt mellom 2. og 3. byggetrinn, fra 1936 til 1958. Huset vart tegna og bygd av byggmester Hans J. Haverstad i 1902/03 der banken og kommune eide en halvpart hver. Bygningen vart restaurert/utbygd til slik vi ser den på bildet i 1936. 1. byggetrinn var kun tømmerdelen, til høgre (med fem vinduer øverst) i to etasjer. 2. byggetrinn (1936) vart bygd bl.a. for at banken skulle få bedre egnede lokaler og for at storsalen oppe skulle få scene. Også kommuneadministrasjonen trengte større areal. 3. byggetrinn, med bl.a. murbygning utover mot Flatmoen, vart ferdig i 1958 og såg vel nokså likens ut til utpå 80-tallet.

Hundorp stasjon (Bilde frå Norsk Jernbanemuseum)

Hundorp stasjon (Bilde frå Norsk Jernbanemuseum)

Bygging av Hundorp Landhandleri (Nustad)

Bygging av Hundorp Landhandleri (Nustad)

Hundorp Hotell (Bilde fra Steig heimeside)

Hundorp Hotell (Bilde fra Steig heimeside)

Hundorp hotel

Hundorp hotel

Kong Haakon, dronning Maud og konprins Olav på kroningsferd, Hundopr stasjon 14.6. 1906

Kong Haakon, dronning Maud og kronprins Olav på kroningsferd, Hundorp stasjon 14.6. 1906

Hundorp rundt 1930

dgnhundorp60

Hundorp rundt 1960. Foto Normann

HUNDORP-flyfoto

Hundorp flyfoto 19??

5 responses to “Frå Hundorp

 1. Jeg tror ikke at bildet «Hundorp bru under bygging 1925 (bilde frå Per Ottesen)» er fra Hundorp. Brua på dette bildet har en annen konstruksjon enn brua på Hundorp.

  Likar

  • CHG

   Bra sett. Lurte på det. Noen som veit hva for bru det er? Tar det bort. Du har mange gamle bilder. Noen du vil legge ut her på bloggen?

   Likar

  • Egil Stakston

   Detta er et speilvendt bilde av den forrige Sundbrua i Vågåmo. Nybrua kom da Riksveg 15 vart lagt utenom sentrum for en del år siden.

   Likar

 2. Jeg har nok noen bilder som kan være av interesse for historielaget. Hvor sender jeg dem?

  Likar

 3. Egil Stakston

  Sør-Fron kommunehus:

  Vinterbildet av Sør-fron bank-og kommunelokal må vere tatt mellom 2. og 3. byggetrinn, fra 1936 til 1958. Huset vart tegna og bygd av byggmester Hans J. Haverstad  i 1902/03 der banken og kommune eide en halvpart hver. Bygningen vart restaurert/utbygd til slik vi ser den på bildet i 1936.  1. byggetrinn var kun tømmerdelen, til høgre (med fem vinduer øverst) i to etasjer.  2. byggetrinn (1936) vart bygd bl.a. for at banken skulle få bedre egnede lokaler og for at storsalen oppe skulle få scene. Også kommuneadministrasjonen trengte større areal.  3. byggetrinn, med bl.a. murbygning utover mot Flatmoen, vart ferdig i 1958 og såg vel nokså likens ut til utpå 80-tallet.

  Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s