Flom

Storflommen i 1938: Ein lastebil frå Kvam fossar gjennom flomvatnet i Vika mellom Kvam og Vinstra. Jernbanesporet ligg godt under vatn. Med så mange staute karar på lasteplanen er det vel rimeleg å tru at dei er ute på oppdrag i samband med flommen.

Dramatisk på Flatnes (rett nedanfor det gamle S-laget på Vinstra). Eit uthus og stabburet er teke av flomvatnet. Stabburet fekk dei forresten festa taug i og klarte å berge det, men eg veit ikkje om dei berga uthuset. Det er Reidar Haanshus, son til eigaren av Flatnes, lensmann Haanshus, vi ser på bildet.

Storflommen 1938: Dramatisk på Flatnes (rett nedanfor det gamle S-laget på Vinstra). Eit uthus og stabburet er teke av flomvatnet. Stabburet fekk dei  festa taug i og klarte å berge. Det er Reidar Haanshus, son til eigaren av Flatnes, lensmann Haanshus,  på bildet.

Dette bildet syner kor høgt vatnet sto på Flatnes. Dette uthuset sto omtrent like høgt opp frå elva som dagens Strandgate!

Storflommen 1938: Dette bildet syner kor høgt vatnet sto på Flatnes. Dette uthuset sto omtrent like høgt opp frå elva som dagens Strandgate i Vinstra.

Storflommen 1938: Moajordet rett sør for Vinstra. Vatnet dekker heile jordet og når inn til skråninga opp mot jernbanen. Elva grov også ut store hol og grøfter og tok med seg ein god del jord nest på jordet.

Sundstua Hundorp i 1938. Huset måtte visstnok barduneres til jernbanen for ikke å stryke på elva. Folket i Sundstua tok inn hos naboer og kjentfolk.

Flom i Kvam 1938. Foto frå Per Ottesen

Karane ordnar opp etter flom i  Kvam i 1938. Foto frå Per Ottesen

Karane ordnar opp etter flom i Kvam i 1938. Foto frå Per Ottesen

Gjekk hardt ut over toglina i Kvam i 1938 og.

Gjekk hardt ut over toglina i Kvam i 1938 og. (foto frå Per Ottesen)