Nord-Fron må kvesse pennen

Oppfordring fra Tor Larsen i Dølen

Å være til stede under det årlige boksleppet av Fronsbygdin, er en opplevelse i seg sjøl, skriver Tor Larsen i Dølen. Redaksjonssekretæren og redaktøren har opp igjennom åra skapt en ramme rundt dette boksleppet som gir et godt innsyn i hva som skjuler seg mellom permene, og artikkelforfatterne blir godt presentert. Enhver bokanmeldelse når denne presentasjonen knapt opp til anklene, og vi får håpe de to nyredaktørene av Fronsbygdin vil kjøre et bokslepp under samme lest.

Og dette mener han om årets utgave:

Årets bok er på snaut 170 sider. Det er heller ikke i år å komme bort i fra at Odd Jan Skriubakkens føljetong om husmannsbrukene på vestsida i Sør-Fron, nok en gang framstår som bygdebokas «kioskvelter». Over nærmere 30 sider tar han leseren med på en reise som på hver bidige side bringer ukjent stoff til de aller, aller fleste lesere.

Ellers må det tas med at skolehistorien og det store aktive kulturlivet på Sør-Fron, virkelig blir nøyaktig og godt presentert i denne boka. Her trår mange dyktige skribenter til.

Historier fra landbruk, fjell og seterliv er som vanlig også en del av bygdeboka.

Å lese om busstrafikken i Espedalen og Skåbu var en informativ reise i samferdsel fra 1917 og fram til i dag.

Vekta på artiklene bikker nok i høy grad mot grendene sør i Fron, men det får være en oppfordring til skribentene i nørdre deler av Fron om å kvesse pennen.

Denne boka er den nest siste boka til de to som de siste 20 åra har stått stått som «primus motorer» i produksjon, redigering og innhenting av stoff til Fronsbygdin, nemlig bokas redaksjonssekretær Gard Espeland og redaktør Rasmus Stauri.

Kommenter innlegget

Filed under Informasjon, Kunst og handverk

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s