Hovdkaféen var samlingspunktet

Det sto 10-12 øyker tjora i rekkje utanfor 

signe hovden.jpg

Jan Hovden: «Den gongen det var kaffé, butikkar, mølle, fabrikkar og liv og røre i Lia. Signe Hovden med sin 40 år gamle kaktus.

Signe Hovden dreiv kafé heilt til 1971. Da hadde ho drive på sidan 1928. Før den tida sytte ho for serveringa på ungdomslagsfestane på avholdslokalet, det som seinare vart Lidarende. -Da det vart tømmerdrift oppi Elvdala, hendte det ikkje så reint sjeldan at det sto 10-12 øyker tjora i rekkje utanfor kaféen her, hugsar fru Hovden.

signehovdenhus

Jan Hovden: Slik såg kaféen ut før Signe og Jon bygde om i 1952

-Det var folk her støtt , seint og tidleg og ørk som helg. Eg  hadde godterier og tobakk, og den hendte at folk som hadde vore tobakkslause, banka på døra tidleg søndagsmorgonen. Og så hadde eg mjølkeutsal i kjellaren. Det vart ei stadig flykt opp og ned trappa, opp i kaféen til gjestane og ned i kjellaren til mjølkekjøparar.

Eg har trakka mykje i mitt liv, forstå du. Men eg likte det, og nå saknar eg kafélivet. Heldgvis kjem gamle gjestar innom enno. Men nå får dei kaffe og slepp å betale.

Avisutklipp frå Jan Hovden på Facebook-sida Du væt du er frå Sør-Fron når… lagt ut her første gong 19.11.2015

Kommentarar:

Rønnaug Holten Hugse godt ho Signe. 
Wenche Nyhus Ja der var man både titt og ofte:)
Karen-Guri Bævre Ja jeg hugse Signe,var innom å kjøpte et glass kald kefir melk når vi var på butikken!
Anders Isum Gikk på min første økonomiske smell på hovdakaffeen. Fikk med fire 25 øringer av far for å kjøpe en krone is. Mistet til stor sorg den ene 25 øringen på veien. Husker jeg fikk henstand på 25 øre. Mye å lære på den handelen for en smårolling. Hyggelige minner, selv om jeg kun var 8 år da den ble lagt ned.
Møyfrid Kalstadstuen Det va den gongen oss fekk kjøpt smørbukk karamell for 5 øre st
Torstein Rudihagen Hovdkaffeen va» samlingspunktet ette» fotbeillbataljene på Skolmhaugen. Favorittbestillinga va « solo og » hugupute». ( Rette navnet på denna kaka hugse e» itte.) Kjempetrivelg med bildet tå o» Signe.
Tove Nyhus mjølgamp

Bodhild Johannessen Der var e på kafeen som jentunge med Ane Hovden og mi mor (Karen). Signe var filletante til mi mor, kjekt og sjå

 
 

Éin kommentar

Filed under Biografiar, Kvinner, Verksemder

One response to “Hovdkaféen var samlingspunktet

  1. Ola Morken

    Tenk å få sjå bilde av Signe og kafeen att.
    Jeg var et vanskelig barn og kunne ikke drikke anna mjølk enn den som Signe auste opp i spannet vårt,,sjøl om det var fjos og ku der vi bodde.
    Gode minner.

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s