– Odd Jan Skriubakken imponerer

Ros til årets utgave av Fronbygdin i Dølen

Odd Jan Skriubakken. Foto: Dølen

TOR LARSEN I DØLEN 16.12.2021: Odd Jan Skriubakken har hvert år siden 2013 hatt store og gjennomarbeidde artikler om husmannsplassene på vestsida av Sør-Fron. Han imponerer denne gangen også. Med en detaljrikdom omkring husmannsplasser, garder og slekter, samt innfletta historier om folks gjøren, laden og skjebner, så er dette en artikkelserie om nok går sin seiersgang både blant slektsgranskere og den jamne leser med interesse for lokalhistoriske fortellinger.

Nok en solid utgave av Fronsbygdin, skriver Tor Larsen, og framhever to biografiske fortellinger:

Bjarne Øygarden har gjort et grundig arbeid med å dokumentere og fortelle om det forholdsvis korte, men aktive og markante livet til Berhard Jacobsen. Han døde i en ulykke bare 46 år gammel, men rakk å markere seg som lokalpolitiker i Ńord-Fron og var en av arbeiderbevegelsens lokale kjemper i brytningstida etter første verdenskrig.

Gjennom livsnotatene til Hans J. Haverstad fra Sør-Fron får bygdebokas redaksjon fortalt om Hans´ aktive liv som byggmester. Han bygde store hus, hytter og hotell – blant annet pensjonatet på Valseter og Bøndenes Hus.

Har du ennå ikke skaffet deg Fronsbygdin 2021? Bokhandelen på Vinstra og flere dagligvarebutikker i Fron har den. Uansett kan du kontakte Egil Myhre og få boka tilsendt:

Egil Myhre:

 egilm@bbnett.no
tlf.: 970 67 723

Kommenter innlegget

Filed under Biografiar, Kunst og handverk, Menn

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s