Ransforsøk i Nedregate!

Skinnlua reddet livet til kinobilletøren

GUDBRANDSDØLEN LAAGEN 17.2.1974: – Det var lua som reddet meg, slår billettøren ved Vinstra Kino, Olav Skåden fast, etter at han søndagskvelden ble angrepet på vei hjem med pengeskrinet fra kinoen og slått i hodet med en tung gjenstand. Skåden ble tilføyet to slag, men mistet ikke bevisstheten og satte seg såpass til motverge at ransmannen måtte stikke av. Skåden måtte imidlertid raskt til lege, der det ble konstatert et kutt på syv til åtte centimenter i hodet. – Hadde jeg ikke hatt den store skinnlua, tør jeg ikke tenke på hva som kan ha skjedd, sier Skåden til G og LT.

Det var altså ved ti-tiden søndag kveld at Olv Skåden gikk hjem med pengeskrinet fra kinoen. Han trillet på sin sykkel og hadde pengeskrinet i venstre hånd på sykkelstyret. Da han skulle passere hjørnet på uthuset hjemme, fikk han plutselig et kraftig slag i hodet. – Det virket som et jordskjelv på meg, sier han. – Det første jeg tenkte, var at noen drev ap med meg. Men jeg syntes det var en alvorlig spøk. Om jeg gikk ned på kne, husker jeg ikke riktig. Jeg hadde sykkelen å støtte meg til og snudde meg, da jeg plutselig fikk et slag til. Da bannet jeg kraftig og svingte pengeskrinet for å slå med det, men da stakk vedkommende (…) jeg la fra meg skrinet og satte etter, men plutselig kom jeg til å tenke på at det kanskje var flere av dem, så jeg stoppet og gikk tilbake til pengeskrinet, som innholdt omkring 2 200 kroner. (tilsv rundt 15 000 kr i 2020, red anm). Jeg kunne kanskje tatt vedkommende igjen dersom jeg ikke hadde snudd.

Det var mørkt, og Skåden kan ikke gi et skikkelig signalement på vedkommende. – Jeg har vært billettør påVinstra Kino siden starten for 40 år siden, men har aldri opplevd maken, sier han.

Det som synes helt klart i denne saken, er at kjentfolk har vært på ferde. De har visst hvor Skåden bor i Nedregate på Vinstra, at han pleier å ha pengeskrinet med seg, og hvilket tidspunkt han pleier å komme hjem søndagskvelden.

Noen ungdommer som bor i et hus i nærheten, var vitne til ransforsøket. Lensmannsfolkene arbeider iherdig for å finne gjerningsmannen, og har visse spor å gå etter, opplyses det.

Lagt ut på FB-sida Du væt du e frå Vinstra når.. av Ola Løkken

Kommenter innlegget

Filed under Biografiar, Menn

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s