Trysking og folkeliv

48391888_2344227902315522_7266457926024298496_o

«30. september 1901 var det trysking på Nigard Brandvold, og fotograf Hans H. Lie var der og tok eit utruleg fint bilde. I sommar var det utstilling av ein del av dei beste fotografia etter H.H. Lie på Maihaugen, der også tryskinga frå Nigard var med.» Skriv Paul Henrik Hage på Facebook-sida Du væt du e frå Vinstra når… Han tok nærbilde av folka i tryskarlaget, som syner litt av kor detaljert bildet er. Her er det mykje interessant å sjå:

trøsk1

trøsk2

trøsk4

trøsk5

trøsk3

 

Éin kommentar

Filed under Jordbruk

One response to “Trysking og folkeliv

  1. Interessen for folkeliv har sin rod i 1700-tallet, da man begyndte at interessere sig for forskellige egnes s?rpr?g med hensyn til levemade. Denne interesse bliv yderligere inspireret af studiet af fremmede kulturer og resulterede i begyndelsen af 1800-tallet i den af Herder inspirerede interesse for «folkesj?len» eller «folkeanden» samt de mader, denne fandt udtryk pa andeligt (digte, sange, traditioner og skikke) og materielt (byggeskik, kl?dedragt, redskaber). Is?r i 1800-tallet tog den is?r form af indsamling af materiale og oplysninger herom.

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s