19 000 dager i butikk

Petter Elvestad på Vinstra på 80-årsdagen

elvestadGLT 13. JUNI 1980: Det er ikke mange forunt å være yrkesaktiv 13 år utover pensjonsgrensen, men kjøpmann Petter Elvestad på Vinstra kan i hvet fall notere seg for den bragden. 63 år har han stått bak disken, med andre ord omkring 19 000 arbeidsdager. Petter fyller 80 år 11. juli, men er daglig å finne i butikken i full aktivitet. Da vi stakk innom for å slå av en prat i anledning milepelen, satt Petter ved kassa og hadde det selvfølgelig svært travelt, ettersom det var midt i ferietiden med stor turisttrafikk. Noen prat utover det yrkesnødvendige kunne det ikke bli snakk om før etter stengetid.

Petter Elvestad er egentlig fra Fåvang, men kom 17 år gammel til Sør-Fron hos kjøpmann Nustad. Han hadde den gang ingen handelsutdannelse, men fikk grundig opplæring i faget, for han ble hele 13 år hos Nustad. I 1930 kom Petter til Vinstra, og sammen med broren leide han butikklokale hos dyrlege Rud, som da hadde kjøpt butikken etter Jørgen Hvattum. Dette var jo midt i nedgangstiden, og ingen lett tid å starte butikk i, men i løpet av få år hadde Brødrene Elvestad opparbeidet seg en kundekrets som gjorde forretningen levedyktig, og de kjøpte også butikklokalene med familiebolig.

Kommenter innlegget

Filed under Biografiar, Menn, Verksemder

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s