– E trudde du var heme e, gut

Postbudet Anton Fetta kjørte Harley Davidson med sidevognH94ODD IVAR STORLØKKEN: Jeg er så gammel at jeg husker Anton Fetta godt. I min tidlig barndom var han postbud og kjørte en fin årgang av Harley Davidson med sidevogn. Anton var en særdeles pliktoppfyllende person. Han satte sin ære i jobben, og hadde det bestandig travelt. Posten skulle ikke forsinkes. Hvis mor ville spandere kaffe på Anton, måtte hun passe på at kaffe`n var kald. Han hadde ikke tid til å drikke varm kaffe. Nå skal jeg fortelle en litt artig historie om Anton, og dette er sant. Jeg hørte dette første gangen av far, men flere i Fryaroa kjenner historien.

Det jeg forteller, må ha hendt like før krigen, tror jeg. Anton kjørte som sagt motorsykkel. Han var forsiktig, og han likte dårlig å kjøre den svingete Dålåstigen. På den tiden var det ikke så mange motorkjøretøyer, men Ivar Steberg hadde motorsykkel med sidevogn. Når Anton passert Steberg, såg han ned på gården. Hvis motorsykkelen sto der, var Anton sikker. Da kjørte han bare innersvinger i Dålåstigen.

Men så var det en gang at Anton hadde sett feil, og midt i Dålåstigen møtte han Ivar, som hadde moren sin i sidevognen. Jeg vet godt stedet hvor dette skjedde. Kollisjonen var ikke til å unngå, da Ivar ofte kjørte fort. Det fortelles at kollisjonen var så kraftig at moren til Ivar ble kastet ut av sidevognen og havnet i en kvisthaug nedenfor veien, og like ovenfor det stupbratte berget. Bortsett fra «støkken» var hun vist uskadd. Idet dette skjer, roper Anton til Ivar. «E trudde du var heme e gutt.»

Frå Facebook-sida «Du væt du e frå Sør-Fron..» Publisert her første gong 5.3. 2015

Kommenter innlegget

Filed under Biografiar, Kommunikasjon, Menn

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s