Etter en lang rekke år med slit og mas

To i 80-årsalderen som har brutt over tvertVendalferieto

EINAR NILSENG: Eldre mennesker i Gudbrandsdalen har sjelden hatt for vane å ta seg ferie.  Helt opp til våre dager har det vel slik vært at det å ta seg helt fri uten å skulle gjøre noe annet enn å nyte tilværelsen, skulle være en luksus som hører byfolket til. Så er Karen og Harald Haverstadløkken, begge i 80-årsalderen, to som har brutt over tvert og ment som så at hvorfor skulle det ikke gå an også for dem å ta seg skikkelig fri etter en lang rekke år med slit og mas?

I år har de to tatt sitt monn igjen. Da GogLTs sommerpatrulje traff dem på Vendalssetra i Frons vestfjell, hadde de vært på fjellet siden 30. juni bare for å ta det med ro, slå av en prat med turister og andre og dvele ved minnene om andre tider. I år etter år var Karen budeie i de samme traktene.

I begynnelsen av neste måned har de tenkt seg til bygds igjen. Da er det ikke lenger post å få, og seterfolket forsvinner med besetningene sine.

-Blir ikke tiden lang, når ferien strekker seg over så mange uker?

-Nei, ler Karen og Harald og legger til at dette er den ideelle tilværelse for dem når de har lagt så mye av livet bak seg.

-Hit kommer det stadig skyldfolk som ser innom oss, sier Harald. -Og vi er ikke snauere enn at vi farter endel omkring, vi med, ser på fjernsyn, hører på radio og leser aviser.

-Dere plages ikke av hjemlengsel?

–Nei, hvorfor skulle vi det? Det er ingen som venter på oss i bygda. Der har vi forresten bare en liten hageflekk, men i år får den greie seg selv, og så tørt som det er, ville vi ikke hatt noen mulighet til å gjøre noe fra eller til der likevel.

 

GogLT sommeren 1976, publisert her første gong 15. januar 2015

 

Éin kommentar

Filed under Biografiar, Kvinner, Menn, Setring

One response to “Etter en lang rekke år med slit og mas

  1. Jan Erik Frithjofsen

    En får nesten intrykk av at journalisten syntes det var i drøyeste laget at disse 80-åringene skulle «late seg» på setra hele sommeren 🙂

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s