Rått og upolert på årsmøtet

Skjermbilde 2018-04-04 kl. 13.28.46Du får med deg meir på årsmøtet i Fron historielag torsdag 5. april kl 19, enn årsmelding, val og god mat. Du kan sjå kva dei nye eigarane av Sinclair i Kvam har gjort med vertshuset. – Vi har lyst til å investere i lokal virksomhet og satse på lokalprodusert mat, sa dei nye eigarane til GD i mai i fjor.

Tidligere eier, Jon Selfors, har også en betydelig samling museumsgjenstander i lokalene på Sinclair. Det er relatert til skottetoget i 1612 – og senere. Å ta vare på dette vil også være et viktig arbeid framover, understreker Ole Kristian Rudland. – Vi tenker å integrere den i langt større grad i lokalet enn hva tilfellet er i dag. Mer som en del av interiøret, ikke som en egen utstilling. Selfors selv, Gudbrandsdal Krigsminnesamling og Kvam historiske forening vil være viktige støttespillere her, sier Rudland.

kjorsMen framfor alt kan du høyre to framifrå unge musikarar, brørne Hans P. og Rasmus Kjorstad.  Historielaget er stolt over å ha vore med på å finansiere debutplata Pushinshi Ulla, som dei vann årets Folkelarmpris med i åpen klasse i fjor.

Med enorm respekt for den eldre slåttetradisjonen i Gudbrandsdalen i bunnen, tar de tak i noe ekstremt lokalt og setter det inn i en større kontekst. Audun Strype på lyd og Anders E. Røine som produsent har vært med på å få fram det rå og upolerte på plata og gitt Kjorstad-brødrene selvtilliten til å kjøre ideen helt ut.

Skreiv juryen. Vel møtt til eit rått og upolert årsmøte med lokal mat og skottetoget i 1612!

Kommenter innlegget

Filed under Informasjon, Kunst og handverk, Musikk, Verksemder

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s