Rockeverksted i Folkets hus

rofck

Fra venstre: Jo-Inge Hjerkinn (16), Øystein Rønshaugen (instruktør), Dag Ronny Bredeveien (12), Pål Arne Midtlien (18), Nina Renate Stavnhaugen (15), Jan Rune Berg (17) og Kai Harald Skriubakken (17).

STIAN SØNSTENG/GLT 7. JULI 1990: Pål Arne Midtlien (18) er en av de ni deltakerne på rockeverkstedet i Sør-Fron. I hele vinter har de gått i skole hos noen av ringrevene i bransjen i bygda. – Klart det har vært artig, dette er tross alt det vi liker å drive med, sier Øyvind Rønshaugen. Sammen med musikerkollegaer i gruppene Baksia og Nashville Express har han vært instruktør for rockeverkstedet. I vinter har de øvd en kveld i uka på Folkets hus på Harpefoss, og i vår ble kurset avsluttet med at de unge rockerne fikk spille inn seks låter i studioet til Øystein Lien i Baksia.rock2

  • Klart vi har lært mye. Jeg hadde ikke tatt i en bassgitar da jeg begynte i høst, sier Jan Rune Berg (17). Han og tre av de andre var helt uten trening da de  begynte i høst. Likefullt kan de nå slå i bordet med et par melodier på kassett.

rock3– Det viktigste vi kan ha lært dem er å bli samspilte. Mange sitter for seg sjøl og klimprer, men når flere kommer sammen, har det lett for å skjære seg, sier Øystein Lien.

De talentfulle musikerne har hatt et par spillejobber i løpet av vinteren, og i vår har de tilbrakt atskillige timer i studio. Her er seks melodier blitt tatt opp på bånd, og deltakerne har fått hver sin kassett. Er de fornøyde med resultatet? -Nei, kommer det fra samtlige, og de skylder uhemmet på tekniker Øystein. Med et glimt i øyet. For hvis de får anledning til det, vil de alle fortsette på rockeverkstedet fra høsten av.

Kommenter innlegget

Filed under Kunst og handverk, Musikk

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s