Verda må skapast betre

Du har hugsa Fronsbygdin 2018? Også som julegåve til deg sjølv?

sb2. august 1981 var det urpremiere på det storstilte «Gudbrandsdalsspelet» med tekst av Vegard Vigerust og musikk av Sigurd Berge, arrangert for eit 40 manns orkester med lokale musikarar, tilpassa det nivået dei hadde . Spelet tok føre seg viktige hendingar i dalens historie – kristninga på Hundorp, skottetoget, amerikareisene og enda opp i vår tid med pendling og oljealderen. Vil du vite meir? Om komponisten og frøningen Sigurd Berge?

Du finn ein god artikkel i Fronsbygdin 2018, skriven av Anton Løken, som siterer Berge:

Dei som skapte verda slik ho er i dag, har ikkje så mykje å skryte av. Verda må bli betre. den må skapast betre. Men for å bli flinke til å skape, må ein øve seg på det. Derfor bør skapande aktivitetar gjennomsyre all undervisning.

Har du kjøpt Fronsbygdin til julegåve? Tenk på deg sjølv også. Unn deg Fronsbygdin 2018.

Kommenter innlegget

Filed under Biografiar, Menn, Musikk

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s