Dronninga på Fagerhøy

Sit dronning Margrethe og et nista si der?

dm

Oppslag i vekebladet Hjemmet nr 38 1989

CARL HENRIK GRØNDAHL: Ein vinterdag i 1984 er det ruskevêr ute. Inne i peisestova på Fagerhøy sit folk, varmar seg og et nista si. Nokon kviskrar: Er det ikkje danske dronning Margrethe som sit der inne? Fleire går diskré forbi og jo, ho er det. Anne Marie Hovind gir seg til kjenne på morsmålet og ønskjer velkommen. Dronninga er imponert over at dei har heist det danske flagget – trass i at ingen visste ho ville komme. Anne Marie må medgi at dei ikkje flaggar til ære for dronninga, men for foreldra hennar, som er komne frå Danmark. Dronninga får seg ein god latter og skriv seinare i eit personleg brev:

Jeg husker tydeligt mine fire besøg på Fagerhøi; det første – helt tilfældige – da Dannebrog vajede over Fjellskolen, fordi De havde Deres forældre på besøg, og hvor mine vænner og jeg fik lov at spise vores «niste» indendøre på grun af vejret; det andet besøg da vi sammen med Claus Helberg fra DNT overnattede på den første etape af en længre tur, som førte os helt til Sikkilsdalen. Det var den gang De ventede Deres første barn, den lille pige, der så dramatisk kom til verden mindt i snestormen ikke mange dage senere.

Udrag frå artikkelen «Fagerhøy – setra som vart skule» i Fronsbygdin 2013

Kommenter innlegget

Filed under Biografiar, Kommunikasjon, Kvinner, Verksemder

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s