Hundorp sentral skal nedlegges

telehundorp

DAGNINGEN 13.3.1976: På Hundorp sentral traff vi Mette Fallet og Kristian Engum ved sentralbordene. Kristian Engum var mest opptatt av været, og vinterferien skal han tilbringe på fjellet, der han hadde planer om å ta seg noen fisketurer. Mette Fallet drev for tiden og prøvde å komme i orden i huset. De hadde nylig flyttet inn i nytt hus og hadde derfor selvsagt mer enn nok å gjøre der.

Hun er opptatt av alle arbeidsplassene som vil bli borte når Televerket fortsatte med automatiseringen av sentralene. -Dette er synd, da det nok vil bli vanskelig for mange, særlig de eldre, å finne seg nytt arbeid. Jeg er ung, men synes det er synd at Hundorp sentral skal nedlegges. Jeg og mange andre liker oss godt i denne jobben. Jeg får kanskje en ny jobb, men det er ikke sikkert jeg kommer til å like meg så godt der, sier Mette Fallet.

2 kommentarar

Filed under Kommunikasjon

2 responses to “Hundorp sentral skal nedlegges

  1. Har faktisk en kommentar her relatert til denne artikkelen, Hønefoss var først ute etter det jeg husker der denne type manuell sentral ble automatisert. Det nye systemet bar navnet «PAB» og var rele» basert og ble produsert av L.M. Ericson i Sverige. Elektrisk Bureau i Oslo produserte på lisens for svenskene. Jeg jobbet da på kontroll avdelingen og ble tatt ut til å være med som assisterende montør for å installere systemet. Husker jeg bodde på hybel i Hønegata 18, disponert av en lege over en periode på 3 / 4 måneder. Årstallet var 1963/64….det betydde vel at automatiseringen gikk relativt langsomt sett på nasjonalt plan……….Teknisk bakgrunn ble bl.a. gitt gjennom opplæring i Den Norsk Marine…Den Maritime aktiviteten ble senere den dominerende næringsvei gjennom resten av livet…..og er det faktisk fortsatt…. Morsomt å tenke tilbake på… 🙂

    Likar

  2. Nøkkelord : «PABX» paneler – Svakstrømstelefoni……..

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s