Tofte hotell brent ned igår kveld

Tyske soldater smurte ski med loddelampe

 

toftehotellNTB og DAGNINGEN 18. desember 1940: Den store fløibygning brente ned til grunnen i løpet av 2 1/2 time. Alt innbo og eierens og tjenerskapets eiendeler gikk med. Brannen blev oppdaget ved 20-tiden i et værelse i nordre fløi hvor det tidligere på dagen var drevet med skismøring ved hjelp av loddelampe. Herfra bredte ilden seg med rivende hast til de øvrige deler av hotellet. Det var et hell at vinden ikke stod mot Toftegårdene, som ligger om lag 200 m fra hotellet, ellers kunde branden lett utviklet seg til en katastrofe.

tofte-ben-hundeslede

BenBalchen utanfor hotellet

Slokningsarbeidet ble også vanskeliggjort ved at brannvesenets folk ikke kom bort til hovedkummen like ved hotellet, mend istedet måtte ta vann fra de omkringliggende brønner. Under redningsarbeidet ble 5-6 tyske soldater såret, og de ble øyeblikkelig transportert til Hundorp hotel. Den ene hadde fått et sjokk, mens de andre var sluppet fra det med lettere skader. 3-4 andre av soldatene fikk også lettere brannsår.

Den samlede skade anslåes til ca. 200 000 kroner. Hotellet, som hadde plass til 70 gjester,  eies av Fr. Balchen.

Kommenter innlegget

Filed under Krig

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s