Ikke om jeg får betaling!

Peer Gynt-veien en skandale

pgveiAFTENPOSTEN 1956: En Oslomann som igår kom hjem efter en biltur gjennom deler av Gudbrandsdalen, ber Aftenposten om å advare bilister mot Peer Gynt-veien fra Øyer til Golå. -Den er i så elendig stand at jeg vil ikke kjøre den en gang til om jeg får betaling! sier mannen. Å få se noe av fjellnaturen er utelukket, en bilist har nok med å holde seg fast i rattet og nistirre på veibanen, påstod han. Skriv at det er skandaløst å by bilister slike veier.

Denne såkalte Peer Gynt-veien, som ble påbegynt høsten 1954, går fra Øyer via Fagerhøy – Veidarvon – Wadahl – Golå til Fefor, og trafikeres livlig.

Direktør Stig Johansen ved Golå høyfjellshotell fortalte på vår henvendelse i går, at veien ennu ikke er offisielt åpnet. Men det er slikt behov for den at man har funnet det riktig å la dem som ønsker det, få bruke den – alt mens man strever med fullføringen.

Ved Skeikampen er det bom, og der ble folk igår uttrykkelig gjort oppmerksom på at særlig en strekning på ca 15 km fra Skeikampen til Fagerhøy er i dårlig forfatning etter sterkt regnvær. Der kjøres stadig på grus, og før den får festnet seg – noe som tar tid – vil veien være vanskelig.

-I dag har vi 150 gjester her, derav 50 amerikanere, og alle er da kommet helskinnet frem, sa direktør Johansen.

 

 

Kommenter innlegget

Filed under Kommunikasjon

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s