Luftslotta på Golå

Kvar vart det av hopp- og akebakken?

SØR-FRØNINGEN 1/1988: Hoppbakke-utbygging i samarbeid med dei 5 idrettslaga som skal stå bak langrennsanlegget, er ein av mange idear som har vore laust drøfta på Golå. Saka ligg førebels på diskusjonsplanet. Skal ein bygge ein 70-metersbakke, blir det straks omstendeleg. Da kjem ein inn i skikretsens annleggsplanar. Men idéen er ikkje dom, og moglegheitene i terrenget er mange.

Det finst òg dei som ivrar for eit skiskytaranlegg i samband med langrennsløypene. I dag som ein brukar småkalibra våpen i skiskyting, er ikkje dette noko problem når det gjeld sikkerheit og støy.

Akebakke med heis er eit av luftslotta som svevar over Golå-området. Det er Rita Mood på Golå Høyfjellshotell og kommuneplanleggar Arne Skuterud som har lansert idéen, men det er lite truleg at han blir realisert før mot slutten av 90-talet. Fyrst på den tida reknar ein med at planane om hytteutbygging nord for hotellet vil vera aktuelle.

I mellomtida er ein meir innstilt på at utbygginga vil skje mellom dei to hotella, Wadahl og Golå. På den måten vil ein prøve å skapa noko meir av eit landsbymiljø langs vegen mellom hotella.

Fjellets ensomhet er ikkje lenger noko trekkplaster for turistane. Sjansen til å vera saman med andre er vorte ein vesentleg del av turisttilbodet.

Kommenter innlegget

Filed under Idrett, Kommunikasjon, Verksemder

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s