Bilde frå Vinstra-utbygginga

img014Vinstra-vassdraget vart bygd ut frå 1947 til 1952. Frå Torstein Hagen har historielaget fått over 50 bilde frå Slangen-anlegget. “Fotografen var min far Halvor Hagen, som var anleggsleder”. Vegar Skar har skanna desse lysbilda. Nokon som kan bidra med opplysningar? Her er nokre av bilda.

img003

fylling

img003

heis

dumper

brakke

tunninnsl

VAski

vinan1

Éin kommentar

Filed under Verksemder

One response to “Bilde frå Vinstra-utbygginga

  1. Astrid Karin Haugen

    Det ble skrevet en sang om Vinstra utbygginga .Det var en som kalte seg Totenpelle som skrev den. Foren del år siden stod den sangen i Dagningen eller Gudbrandsdølen.Den begynner sånn. Langt oppi gudbrandsdalen der Lågen gjør en sving,bygges det et anlegg tunneller drives inn. Det er Høyer`s store firma som driver annlegg her,med unge friske rallare som flest fra dalen er…. Husker ikke mer i farten men det var mange vers.

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s