Valseter restaureres

valsfjellpensjonatet1

Valseter slik det var.

1470125593092

Og slik det nå er.

Eieren av det tidligere Valseter pensjonat på Gålå varsler nå Sør-Fron kommune om at restaureringen av stedet starter. Det skriver GD. Og her er Dølen om saka. Tanken er at Valseter skal holdes åpent for spesielle arrangementer og utleie, i tillegg til å fungere som fritidsbolig.

1504125_416887151748045_922602536_n

– Jeg vil med dette informere Sør-Fron kommune om at jeg nå har begynt prosessen med restaureringen av gamle Valseter pensjonat på Valseter, skriver Amund Bjørklund som overtok eiendommen i 2015.

Han spør også kommunen om det er flere nødvendige avklaringer som må gjøres med prosjektet. – Valseter pensjonat har vært i min familie i flere generasjoner, skriver han. Han viser til at huset har stått tomt i flere tiår og lider under manglende vedlikehold.

1530597_420129228090504_1715081050_n

– Valseter var, sammen med Solbraaseter, en av de første overnattingsstedene i området. Til tross for forfallet fremstår pensjonatet omtrent som det gjorde da det ble lagt ned på 1950-tallet med det gamle selet i første etasje og de originale pensjonatrommene i andre etasje. Planen er å tilbakeføre stedet til slik det opprinnelig var og tilpasse huset til ny bruk, skriver han blant annet.

Han har nå tett kontakt med Oppland Fylkeskommune, Kulturarvetaten og har fått gjennomført to tilstandsvurderinger. Han har også vært i dialog med Riksantikvaren.

 

Kommenter innlegget

Filed under Verksemder

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s