Seterminne

Nr. 225 Hanna Holten Lien på Veslesetra, Øvre Bergumsetra.

Hanna Holten Lien på Veslesetra, Øvre Bergumsetra. Alle foto frå Oskar Letrud/Vegar Skar

Nr. 3 Budeiene på Gravdalen 1931, se tekst i register.

Budeiene på Gravdalen 1931 har besøk av grammofon

Nr. 228 Brekkasetra på Gravdalen, Forann f.v. Magda Stø, Anne Veikleenget,Kari Viken, Anne Brekken Stø, Ella og Åse Sunberg (Oslojenter), Pauline Myren, Maria Fossen, Trygve Fossen.

Brekkasetra på Gravdalen. Fra v: Magda Stø, Anne Veikleenget, Kari Viken, Anne Brekken Stø, Ella og Åse Sunberg (Oslo-jenter), Pauline Myren, Maria Fossen, Trygve Fossen

Nr. 47 Dyrking på setra. Marta Søndenfor, Asbjørn Olaf Stormorken ved plogen, ungguten er Sverre Letrud, Johan Søndenfor, Anton Søndenfor og Ole Letrud

Dyrking på setra. Marta Søndenfor, Asbjørn Stormorken ved plogen, ungguten er Sverre Letrud, Johan Søndenfor, Anton Søndenfor og Ole Letrud.

country

Country-festival

2 kommentarar

Filed under Setring

2 responses to “Seterminne

 1. Hans Magnar Lien

  Hei,

  Takk for at dere publiserer dette koselige bilde av mor på Bergumssetra. Her var hun budeie i 25 år på rad og jeg var med siste gang i 1950, 2 år gammel. Mor døde i 1994, 85 år gammel og da tenkte jeg at tiden var moden for å restaurere det gamle selet, som jeg ikke så syn på å gjøre noe med i 1974 da jeg bygde nytt sel på setra.

  Tømmeret viste seg imidlertid å være i så dårlig forfatning at det lot seg ikke sette opp igjen. I stedet søkte jeg og fikk lov av kommunen til å bygge opp igjen maken. Dette huset har vært Kari og mitt sitt feriehus de siste 15-20 årene og det er artig å tenke på alle de dagene mor har vært på dette stedet og alle de dagsverkene hun har lagt ned.

  Selv om selet ikke lot seg bevare, tok jeg vare på en del av møblene og inventaret, bl.a senga, spisebordet, fjøskrakken og selvfølgelig en del kjørel som hun hadde brukt til mjølkebearbeidingen. Men det aller kjekkeste jeg tok vare på var de tre svære dørhellene som dannet trapp inn i det gamle selet. Jeg mener å huske At det var Oskar Letrud som hjalp meg å flytte de til side da vi rev gamleselet. Og først i fjor 20 år etter at jeg startet på det selet, fikk jeg lagt hellene på plass igjen! Denne gang med hjelp fra Rune Østlie med traktor. Tror de kommer til å ligge i ro noen år nå!

  Hilsen Hans Magnar Lien Som sammen med kona Kari, er på setra akkurat nå.

  Sendt fra min iPad

  > Den 10. jul. 2016 kl. 20.23 skrev Fron historielag : > > >

  Likar

 2. Hans Magnar Lien

  Veldig artig å finne disse bildene. Og at Oskar Letrud også har klart å angi alle navnene er imponerende. Jeg hadde fra før av bildet av mor på trappa i Øvre Bergumssetra, men alle de andre var nye for meg. 😊

  Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s