Første autostrada i Gudbrandsdalen!

autostrada

«Her får vi en liten anelse om den rette fine vegstrekningen som om noen uker blir gjort klar til bruk.» Foto: Dagningen

DAGNINGEN: I løpet av høsten får Gudbrandsdalen sin første autostrada! Vi tenker på omleggingen av riksveg 50 ved Frya i Sør-Fron. Den nye parsellen som her er bygd, går fra Frya Bru og følger jernbanen noen kilometer og kommer så inn på den gamle vegen igjen. Den nye vegen som er bortimot 3 kilometer lang, er en strekning på nær 2 kilometer, som er fullstendig rett og oversiktig. Jo, dette blir virkelig forandring fra den gamle vegen over Forr-gårdene, som både er smal, usedvanlig svingete og med dårlig dekke.

autostradajonhovden

«Jon Hovden fra Hundorp holdt på å rake og planere vegbanen da Dagningen besøkte parsellen. Hovden har vært med på dette arbeidet helt fra starten og kan forøvrig se tilbake på 36 års arbeid ved Vegvesenet.» Foto: Dagningen

Det legges i dag siste hånd på grunnarbeidene på den nye vegstrekningen, og alt nå går det an å trafikere den med bil. Men den vil ikke bli offisielt åpnet før i løpet av høsten. Vegen blir naturligvis ikke asfaltert før tidligst neste år. De titusener med kubikkmeter og fyllmasse som er kjørt på, må først få tid til å «sette seg».

Arbeidet med denne vegparsellen begynte nøyaktig for ett år siden og tatt vanlig vegbyggingstempo her i landet i betrakting må en si at arbeidet har gått raskt unna. Vegvesenet fortjener honnør for dette – og for linjevalget. Vegen får i alt en bredde på 8,5 m, men den asfalterte kjørebanen vil bli på 6,5 m.

Men det er ikke bare bilistene som kommer til å sukke lettet når denne vegstrekningen kan tas i bruk. Beboerne på Frya og spesielt på Forr-gårdene gjør det nok i enda høyere grad. Med den stadig økende trafikken har neppe riksvegen vært nye hyggelig naboskap.

Frå Jan Hovden på Facebooksida til historielaget: Kommentarar:

Jan Hovden Det er bestefar Jon Hovden som står med riva og gjer klar for asfaltering.
Bjørn Ringstad Kjørte 130 km/t med motorsykkel (på baksetet av en Jawa) like etter det var asfaltert!
Per Arne Botheim Mange som har kjørt fort der da
Per Arne Botheim Var Erling Rolstad som hadde den nordre delen av vegen.
Lars Graff Jobba for Erling Rolstad en sommer, delvis på Fryastrekka. Kjørte vals bak en traktor og en Austin miltærbil med diger vanntank bak. Einar Prestløkken og Sundgården var med, men jobbet kanskje for vegvesenet.
Randi Høystad Strand Der var det gjort ein god jobb, ingen hull eller homp i vegen.

Éin kommentar

Filed under Kommunikasjon

One response to “Første autostrada i Gudbrandsdalen!

  1. Aud Moheim

    Hugser at vi satt på med lastebilene som kjørte fyllmasse. Det var stas den gangen.

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s