-Her oser det av god lokalhistorie

dolenfb-Informasjon som gir lesere av Fronsbygdin en mye større forståelse og opplevelse av bygda og folket som bor og bodde her, skriver Tor Larsen i sin anmeldelse av Fronsbygdin 2015 i Dølen. -Her oser det av god lokalhistorie og godt lagarbeid fra perm til perm. Viktig lokalhistorie ville gått i glemmeboka om det ikke hadde vært for Fronsbygdin.

-Redaksjonen etterlyser flere unge og kvinnelige skribenter, men det har vel bygdebokredaksjoner gjort i snart 100 år, og bidragene fra de unge og kvinnene i årets utgave er der. Både historien om Liene skole og Sør-Fron sanitetsforening er ført i pennen av kvinnehender på en måte som burde invitere flere til å gjøre det samme, skriver Tor Larsen.  Han mener at Fron historielag hadde ei flott ramme rundt boksleppet og var attpåtil såpass rause at de spanderte kål på alle og enhver som hadde satt av kvelden til fordypning i lokalhistorisk stoff. pertoftedølen

Han siterer Per Tofte: -Denne boka venter jeg på hvert bidige år, og jeg kjøper den som en gave til meg selv. Fronsbygdin er nok også redningen for mange når det gjelder å finne ei gave som passer under juletreet.

Du kan se og høre Per Tofte på boksleppet her. TVØst og Kari Bay Haugens reportasje finner du her. Vemund Hagen dro tilbake til Litjgardskarane her. Du finner oversikten over alle artiklene i Fronsbygdin 2015 i denne lenken.

Mange gode grunner til å kjøpe Fronsbygdin 2015.

Kommenter innlegget

Filed under Biografiar, Kunst og handverk, Litteratur

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s