Folk blir rake i ryggen

pålkKNUT A: NILSEN: Det er visst ikke mange steder i landet hvor folk blir så rake i ryggen når det blir snakk om agenart og egenverd som i Gudbrandsdalen – og Fronsbygdene med Vinstra danner såvisst ingen unntagelse. – Gammelt mål og gamle segn blir holdt i hevd, om enn ord blir borte og den nye tid fanges inn av tv-antenner på hvert tak. Ennå hører folk gjerne om ting og hendelser fra gammeltida, og det er slett ikke bare Per Gynt som er ute og går i alle stubbene som Fron-folket kan, sier Pål Kleiven. 67 år han og har virket all sid tid på Vinstra og er breddfull av sagn og historier.

Aftenposten 31.1. 1970

Kommenter innlegget

Filed under Biografiar, Folketru, Kunst og handverk, Menn

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s