Boka om Tor Sæthersmoen

Plakat_A3Nå er ho her, boka om motstandsmannen, forretningsmannen, friluftsmannen og familiemannen Tor Sæthersmoen. Saman med forfattaren Ole Chr. Risdal signerer han boka i dag på Libris, Vinstra. Ole Chr. Risdal fortel i forordet:

I 2013 hadde jeg tenkt å skrive en artikkel om Tor Sæthersmoen i årboka Fronsbygdin. Jeg besøkte ham derfor på Sundheim for å få et intervju. Det gikk ikke lang tid før jeg skjønte at enten måtte jeg skrive flere artikler, eller så måtte jeg skrive bok. Jeg fortsatte imidlertid å besøke ham på aldersheimen og ble overbevist om at det måtte bli ei bok. Han kunne sitte og fortelle i timevis. Etter hvert fikk jeg et bilde av en meget allsidig mann. Jeg visste selvfølgelig om etableringa av Vinstra Elektro og hans posisjon som forretningsmann. Dessuten var jeg klar over at han var en forsvarsvenn og hadde spilt ei nøkkelrolle i Gudbrandsdal Forsvarsforening. Men jeg var ikke kjent med at han hadde opplevd såpass dramatiske ting under krigen, og at han har vært et friluftsmenneske av de sjeldne. Jeg la derfor fram bokplanene for familien Sæthersmoen, og de ble godt mottatt. Tor har i lengre tid vært opptatt av at historia hans skulle bli nedskrevet og ivaretatt for framtida. Resten av familien stilte seg også positive til prosjektet. De mente også at det var viktig å få fram det store spennet i livet til Tor, fra krigsveteran til fegjeter. Her er det snakk om et utrolig allsidig menneske med uvanlig høyt aktivitetsnivå.

Kommenter innlegget

Filed under Biografiar, Menn, Verksemder

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s