-Har alltid vore strid om skulen

Olav Bratland la ikkje skjul på kva han meinte.

Artikkelforfattar Olav Bratland vart vigd spesiell plass under lanseringa av Fronsbygdin 2014, skriv Dølen. Han var lærar på Vinstra vidaregåande skule i 41 år og har skrivi om sitt liv ved skulen. -Eg har vore her veldig lenge, nokon trur at eg alltid har vore her, seier Bratland, som gjekk av med pensjon i fjor. Han lyfta fram fire av skulens rektorar og såg skulehistoria i ljos av dei. Han la ikkje skjul på at det er tøffe tider for skulen:

-Men det har vore strid om denne skulen til alle tider. Mellom Sel, Ringebu og Nord-Fron, sa Bratland, som ikkje akkurat la skjul på kva han meinte om måten den gamle storskulen på Furuheim har vorte behandla på frå skuleeigar Oppland Fylkeskommune gjennom åra.

-Reaksjonane på boka har vore svært gode, sier Rasmus Stauri til Dølen. -Her er alt frå dristige artiklar om preventivmidlar på Sør-Fron før i verda til skildringar om ymse storfremon i Kvam og eina artikkel om ein kjønnåsings frykt for å møte framande ungar på Frya, fortel Gard Espeland.

Kommenter innlegget

Filed under Biografiar, Kunst og handverk, Menn

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s