Halvdan Krag – ein mangslungen kar

havdankrag

Les historia om Halvdan Krag i Fronsbygdin 2014

Mange vaksne frøningar hugsar Halvdan Krag, som levde mellom 1901 og 1976. Han bygde båtar, han teikna og produserte prefabrikerte hus. Han var ein mann med humor, sjølvironi og rike poetiske evner. Han var hundre prosent frøning, men etternamnet fortel om utabygds opphav. Fornamnet, Halvdan, er ikkje uvanleg i Fron, men tyder eigentleg halvt dansk, og det var nettopp det Halvdan var. Faren var Johannes Krag, født i Danmark i 1874. Mora var Marie Hansdatter Sveipe, født 1868. Truleg var ikkje familien til Marie berre begeistra for at ho braut ut av det tradisjonelle mønsteret for val av ektefelle – ein yngre utlending utan fast eigedom i dei svært så nasjonale 1890-åra. Les historia om Halvdan Krag, skriven av Hans Odenrud, i Fronsbygdin 2014. Blir sleppt på VVS torsdag 30.10. kl 19.

Kommenter innlegget

Filed under Biografiar, Menn

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s