Kua kom laus støtt

IFKAARE HAGEN: Det var borti Graslia, der er setra til Hov. Dei hadde bygd nytt fjos, og der var det ein bås det ikkje fanst råd å få kua til å stå bunde. Ho kom laus støtt, anten det var natt eller dag dei batt ho. Men så kom brukaren oppå der og sa: «È ska binde ho é, så ho ska itte kåmå laus att denne gongen!» Og så batt han att bandet og brukte ståltråd attåt. Med det same han hadde snudd seg og skulle gå ut gjennom døra, så datt bandet heilt ned att. Men da flytta han fjoset, og sidan vart det stilt.

Fortald til ungdomsskuleelevar sist på 1970-talet. Frå Fronsbygdin 2005

Kommenter innlegget

Filed under Folketru

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s