Gammel kriger ved veiens ende

Den første sivile eieren av denne lastebilen var Fefor Høyfjellshotell. De brukte den til varetransport og brøytebil frem til ca 1950/51. Her er et bilde som er fotografert i denne perioden. Bildet er utånt av Johannes Tungen. Fotograf ukjent.

Den første sivile eieren av denne lastebilen var Fefor Høyfjellshotell. De brukte den til varetransport og brøytebil frem til ca 1950/51.Bildet er utånt av Johannes Tungen. Fotograf ukjent.

FRÅ GÅMÅLT FRÅ QVAM: Da tyskerne kapitulerte i maidagene 1945, ble alt krigsmateriellet de hadde tatt med seg til Norge, konfiskert av de allierte. Mye av dette ble solgt på det sivile markedet for privat bruk. Det norske forsvaret foretrakk å benytte engelske eller amerikanske kjøretøy og kvittet seg derfor raskt med tyske kjøretøy, som istedet kunne gjøre nytte for seg i gjenoppbyggingen av landet etter krigen. Dette er historien om en gammel lastebil som kom til landet i fiendens tjeneste, men endte som nyttig redskap for gjenoppbyggingen av etterkrigstidens Norge. Dette var den første kranbilen til Kvam Mek. Verksted og derfor en del av dagliglivet på Kvam i starten av 50-tallet. Les meir.

Kommenter innlegget

Filed under Kommunikasjon

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s