Hyttefolk – velkommen!

CARL HENRIK GRØNDAHL: Ville det ikke vært gildt å vite litt mer om historien her hvor du har hytte? Blir ikke hytta litt lunere og godstolen med utsikten enda mer etterlengtet når du har noen dråper lokalhistorie innabords? Vet du at huldra er sett like nedenfor? Vet du at en kar kjørte seg gjennom isen på vei inn til setra? Vet du hva som foregikk på mjølkerampa? Interessert i lokale matskikker?

I Fronsbygdene har det vært både armod og velstand. Høvdinger på storgarder og jordlause slitere. Frodige spelemenn og folk som var annerledes og ble legender. Krig og kamper. Leik og dans. Her har mennesker drømt stort og gjort mangt. Formet av natur og lynne.

Det finnes et aktivt historielag i Fron, som gir ut årbøker med meget lesverdige artikler. Du får kjøpt dem her. Noe av dette stoffet finner du også her på denne digitale, historiske lokalavisa – artikler og bilder, lydopptak og videoer. Alt som skal til for at du føler deg enda mer hjemme i Fron. Legg oss til favorittene. Og bli venn med oss på Facebook.

Kanskje vil du oppdage at neste gang du setter nøkkelen i hyttedøra, åpner du et enda større rike.

 

 

Kommenter innlegget

Filed under Informasjon

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s