Kan du sele på ein hest?

hestesele

«De fleste som har sittet bak en hesterumpe kjenner den nordiske arbeidselen, bogtreselen. Dette er en sele som opprinnelig er utviklet for tunge lass i lavt tempo, gjerne med lave drag. Den nordiske bogtreselen har en stor fordel ved at bogtreet er justerbart. Dermed kan én sele tilpasses flere hester i noenlunde samme størrelse.» Frå Hesteforum Forums

Lyst til å lage ein video? Som fortel noko om Fron før i tida? Vera med på historielagets videokonkurranse? Med premiar på til saman 10 000 kr? Meld gjerne frå i kommentarfeltet her om du tenkjer på det, så veit vi litt meir og kan ha kontakt.  Kva er det som egnar seg til å fortelje med ord og bilde på film? Om kunnskap og erfaring som kan blir borte? Det meste. Her er nokre idear: Dekorasjonsmålaren Even Knudsen Sulengshaugen var fødd i 1822. Etter han er det mange visuelle spor i Fron. Å få dokumenter dei? Eller: Kva med å sele på ein hest? Kor mange kan det? Eller:  Det lever framleis folk som vart fødde på 1920-talet. Dei har mykje å fortelje om korleis det var der dei levde og arbeidde. Eller: Gå på jakt etter gamle amatørfilmar og gamle bilde.  Og så er det bra å med seg i bakhovudet at historie er like mykje det som skjedde for ti som for hundre år sidan.

 

Kommenter innlegget

Filed under Informasjon, Uncategorized

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s