Hvor er papirene fra Harildstad?

Jeg er masterstudent i historie ved Universitetet i Oslo, og jeg lurer på om noen av dere i Fron historielag kan peke meg i riktig retning. Jeg skriver masteroppgave om bondeopposisjonsavisa Statsborgeren fra 1830-tallet. Redaktøren av Statsborgeren, Peder Soelvold, var en god venn av John Johnsen Vole (1804-1884), husbond på Harildstad. Soelvold bodde tidvis på Harildstad og de to hadde en utbredt kontakt via brev. Både Torstein Høverstad, Inge Krokann og Arne Bergsgård besøkte Jon Harildstad på 1930-tallet og leste denne brevvekslingen. Jon Harildstad er så vidt jeg forstår grunnleggeren av Fron historielag. Det jeg lurer på er om noen av dere vet hvor papirene fra Harildstad gård befinner seg? Er de levert til en arkivinstitusjon eller et museum eller er de fortsatt på gården?Jeg setter stor pris på all hjelp jeg kan få. Med vennlig hilsen, Kristian Nymark.
SVAR:
Marit Hosar: Papirene ligger i Fron Historielags arkiv som oppbevares på Opplandsarkivet avd Maihaugen.

Kommenter innlegget

Filed under Informasjon

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s