Frå blomster i silke til striper i ull

17. mai-treet på Aamodt på Sjoa. Dette praktfulle lønnetreet har vokse opp frå ein kvist Paul Harildstad tok med frå Eidsvoll i 1814. Foto: Torveig Dahl/Gudbrandsdalsmusea.

2014 er eit nasjonalt jubileumsår, og Gudbrandsdalseminaret 2014 opnar det heile på Maihaugen onsdag 29. januar. Bindande påmelding innan 12. januar. Korleis fungerte det eineveldet som vi la bak oss? Kva var dei europeiske føresetnadane for det demokratiske omskiftet? Korleis greidde dei første generasjonane å forme ei ny framtid i ein krevjande situasjon? Utløyste dei politiske hendingane i 1814 ei kjensle av fridom i dei breie lag i folket? Kva med gudbrandsdølane? Korleis vart det nye motteke her i Gudbrandsdalen? Vart livet annleis – eller snarare – korleis vart livet annleis? Om den moderne staten Norge berre er 200 år gamal, så er nasjonen mykje eldre. Med utgangspunkt i tusenårsstaden Hundorp søkjer vi mot arkeologiske funn, mytar og segner på leit etter byggjesteinar under ein nasjonal identitet. Meir info og påmelding her.

Kommenter innlegget

Filed under Informasjon

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s