Daily Archives: 3. desember 2013

Ta på deg martnasånd. Her kan du prute!

rudigardvinterOppdatering frå bokansvarleg Solveig Hagen etter julemarknaden: Gikk inn på Rudi Gard med fire kasso med bøk idag tile, og reiste att i efta med berre tu. Kein vel sea at dagen gikk i pluss da hæll? Takk for trivle fyrryjulsdag, både vertskap og handelsfolk.

Historielaget er óg på Rudi Gard sundag 8. desember frå kl 12 til kl 16 saman med mangfaldige utstillarar, servering, musikk og godlukt i låven. Ein av årets trivelegaste dagar. Med godt høve til å skaffe dei siste julegavene. Blant utvalet er julekaker, handarbeid av dei fleste slag, knivar, gudbrandsdalsmat, tresløyd, ullprodukt, kornband og jultre – og bøker til fin pris frå Fron historielag. Gratis inngang. Velkomen til bokslepp! Les meir

Filed under Informasjon

De fattige ble auksjonert bort

fattige

Virkelig et bilde til ettertanke. Her er det menneskeliv og skjebner. Sør-Fron kjøpte Grov til fattiggard i 1903, og i 1908 kom hjemmet igang med 19 pensjonærer. (Bilde fra «Bank i bygd og by»)

ASBJØRN RINGEN: Hjelpetrengende i Fron kunne bli auksjonert bort. De som krevde minst betaling, fikk tilslaget. Fattigstellet var – ved siden av skolen – den viktigste oppgaven kommunene fikk med seg da formannskapsloven ble vedtatt i 1837. Her handlet det om å yte bidrag til de fattige i form av matvarer og om å betale for den smule omsorg som lå i legdsystemet.

Filed under Biografiar, Kvinner, Menn