Gausdalsminner

Gausdal Historielag har lansert Gausdalsminner nr. 15 «Dette året er eit jubelår både i bygden og i landet. Det er språkår i Norge for å hedre ’n Ivar Aasen. Da må vi kunja skrive forordet på dialekt, vårt eige språk», skriv redaktør Ivar B. Blekastad. Han fortsetter med beskrivelsen av boka slik: «Vi tek au for øss den kampen som var for landsmålet i Gausdal like før førre årtusenskifte, dikterhøvdingen på Aulestad var på banen da au, han, mot trauste karer i bygden. Det frakkeste jubileet i Gausdal i år er sjølsagt for ’om Hans Aanrud. Vi er innom han her au, sjølv om han fær si eigor bok. Men her fortel vi om håssen gausdølan feira Aanrud’n da ’n fylte 80 og 100 år. Neste år er det 200 år sida vi fekk Grunnlova vår. Dermed vart det Storting. Gausdal har haft sju representanter på Tinget, døm helse vi på. Neste år fylle ein utfløtt gausdøl 100 år. Magne Elvestrand vart ein vidgjeten organist. Andre gausdøler er au verd å minnest. Andreas Austlid vart kjent som folkehøgskulemann og forfatter tå skulebøker. Kitty Enge er knapt kjent i hembygden, men i teatermiljøet i Kristiania gjorde ho suksess. Någå de fleste gausdølan kjenne att, er drosjetrafikken åt Torgersrud-karom. Ja, vi rekne med at e’hårt er gåmmål-kjent tå di småstubbom og rispom som fins millom desse permom. Det gjeld au gamle konfirmasjonskort. Som sist, har vi med ei oversikt over någå tå di som har hendt i bygden sea førre Gausdalsminner. Skribentan våre finn du bakerst.»

Kommenter innlegget

Filed under Kunst og handverk, Litteratur

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s