«Ei imponerende jubileumsbok»

fbbokakafe

Fra Per Ottesens artikkel «Kringle på Pettersens kafé.

-Ei bok med stor spennvidde og mange gode artikler. Her finner vi alt fra resultat av arkeologiske utgravinger til gamle gravminner og billøp på isen. Fronsbygdin 2013 er godt redigert i et lettlest språk. Også det er ei jubileumsbok verdig, skriver Tor Larsen i Dølen.

Flere av artiklene enn før er på bokmål, og det kan i så måte åpne for at redaksjonens bønn i forordet blir hørt – de ber om flere bidragsytere og gjerne fra kvinnelige skribenter og ungdom, skriver Tor Larsen og griper bl.a. tak i Per Ottesens artikkel om Nedregate på Vinstra og Pettersens kafé.  -Du får et godt innblikk i hvordan gata var med sitt pulserende liv , der handel og det sosiale kafeliv preget det vi i dag ha rlov til å kalle «bylivet» på Vinstra. Her hører også Gard Espelands artikkel om «Søndagsmiddagen på Kafeterian».

Tor Larsen tar også tak i Carl Henrik Grøndahls artikkel om Fagerhøy. -Et solid dokument både om familien som bygde opp Fagerhøy fra bunnen av, og hvordan familiebedriften utviklet seg, skriver han.

Her er oversikten over alle artiklene i boka.

Kommenter innlegget

Filed under Informasjon, Kunst og handverk, Litteratur

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s