Denne treguden!

Dalegudbrand1RASMUS STAURI: Frå Maihaugen 1958, da Sør-Fron hadde ansvaret for St. Hansfesten. Spelet om Dale-Gudbrand av Are Stauri vart framført med lokale aktørar. Frå venstre: Torleiv Helling (Tord Istermage), Are Stauri (Dale-Gudbrand), Hans Forr (Kong Olav), Johan Rudihagen (Kolbein Sterke),Olav Snortheim (Biskop Grimkjell). “Nei, her er vår gud som rår for alle ting- han ser på dykk med kvasse augo.- Kvar er nå din gud, Kong Olav?” Stykket gjorde stor lykke. Kanskje var det tid for eit nytt stykke, men denne gongen på Hundorp? Slik gjekk det:

dalegudbrand

Torstein Rudihagen: Klubba hass far var modell for kommunevåpenet.

Hans Forr, som spelte kong Olav, sa dette: «Nå kan de sjå kva han dugde til denne treguden som de har hengt gull og sølv på!» Dale-Gudbrand ser mørkt på det heile, men Johan Rudihagen med klubba er svært fornøgd. Hans Wassrud var Alf, son til Dale-Gudbrand og Åsta (Dagny Stauri). Ragnhild Wadahl spelte Istrid, dotter til Tord Istermage – storbonden på Steig. Kongsmenn og bønder var også med, men eg kjenner ikkje namna på alle desse. Kanskje andre gjer det?

Kommenter innlegget

Filed under Folketru, Kunst og handverk, Litteratur

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s